Kødkvalitet

God kødkvalitet kan sikres ved godt håndværk. Vurder afblødning af dyret. Skuddet har betydning for gødningsforurening af kroppen, men også for omfanget af blødning og dermed kassation af kød.

Valg af riffelammunition skal tage udgangspunkt i hvilken dyreart der skal nedlægges og kuglekonstruktion og kuglevægt skal afvejes. Tunge kugler med moderat ekspansion giver mindre udgangshuller end lette kugler. Tunge og langsomt ekspanderende kugler giver mindre kødødelæggelse.

Og der er stor forskel på vildtet evne til at optage energien fra kuglen. Ved kuglen passage i dyret afgives der altid små kuglefragmenter. Derfor skal der kød omkring kugle ind- og afgangshul bortskæres. Det afrensede kød bør afhændes til renovation for at undgå miljøforurening.

Blyfragtmenter

http://www.vildtsundhed.dk/vildthygiejnekursus/koedkvalitet
10 DECEMBER 2018